Jalan² KL Bird Park l Pengembaraan Bermula....

.
.
.
hari Ahad haitu bersempena Tahun Baru Hijrah, aku dengan bangganya berjaya bawak Hadif pegi Taman Burung Kuala Lumpur without apaknya dan without buggy! hoooyehhhh..... eh korang, before dat cekidout website Bird Park nih. riuh rendah bunyi kicauan burung.....

 sebelum korang tanya, meh nak bagitau harga tiket masuk dalam nih...

Warganegara Malaysia
Dewasa - RM20.00
Kanak² atas 3 tahun - RM10.00


sambung balik citer... apsal ayah Hadif tak ikut???? sebab beliau demam daaaa.... ari Sabtu tu dah seharian dok umah, so takkan hari Ahad pon nak memerapkan??? tak boleh jadi nih... kaki tangan semua dah menggigil nak kua umah... huhuhuhu... so, dengan izin ayah Hadif, aku pon keluar la tapi dalam kepala takde idea lagi nak ke mana... hohohoho....

masuk je kereta, baru aku teringat nak ajak makteh Hadif sekali! so, nak tunggu die siap + gerak ke umah aku dah amik masa sejam lebih. so, melangut la kami 2 beranak tunggu makteh.... buang masa tang tu ja... tapi salah aku jugak kan? last minit baru nak ajak die.. huhuhuh

so, otw ke KL tu baru la aku cam decide nak pegi Taman Burung since Hadif ni suka sangat tengok binatang² nih... lagi pon budak² baya Hadif kan dah kenal binatang, so kite kasi expose sikit... kalau hari hujan, memang aku ajak pegi shoping mall jer... heheehe...

aku sebenarnya takde la suka sangat pegi tempat² gini... ye la, panas satu hal, lagi pon nak tengok haiwan je kan? baikkk la aku pegi jamu mata kat MidV ke, Jusco ke.. #dasar pempuan!.. tapi mengenangkan anak, kita henjut jugak lah! hari menggembirakan anak gitew... anak suka, ibu bahagia kekdahnye...

gambar² semua taken from my henpon puteh gebu CikBB je la ek.. kata pon jalan² mengejut, so ini je la yang ade.. tak bawak kamera pong...
 
 tahukah korang #bangau eh nama dia? baru je menelan seekor ikan.. pergh... hebat! muncung tirus tu berjaya kunyah ikan yang agak besar weh...


 gambo haiwan² tak banyak snap pon sebab tujuan utama mai sini nak kasi hadif tengok sendiri depan mata die je...


 gambar ni Hadif yang snap! pandai anak ibu! skang die pantang nampak aku kuarkan henpon.. mesti mintak nak snap gambo! kat taman burung ni pon die mengamuk n merajuk sakan sebab mak die tak kasi pegang henpon... huhuhuh

 
 hadif n makteh si bakal pengantin! sebab aku tak bawak buggy, so kena gilir² lah dokong budak bertuah ni... rasa nak patah pinggang weh... Bird Park ni besar gilerrr weh... kalau nak datang, jangan lupe bawak buggy/stroller sekali yer... merembesss peluh nak round semua...


 skang ni aku bizi dengan preparation wedding adik aku bulan depan... banyak mende nak kena buat... aku lak kena tolong pikir sebab adik aku tak sempat nak buat semua tu... huhuhuh


 suke hadif tau ibu die bawak pegi sini! nanti kite pegi Aquaria pulak eh!


 penat berjalan, kite mamam aiskrim dulu....


air terjun pon ado...


elok dok berdokong, nampak playground pandai pulak nak berjalan sendiri.. kekekeke


ohh.. lagi satu, jangan lupe bawak makanan sekali yer coz makanan kat sini sangat la mahal..... 3 barang kat atas; twisties + sweet corn + twister bersamaan RM12!!!! gullpp! cekik darah giloss...


dan yang paling best tentulah Bird Show kan? kalau tak silap aku show ni pukul 12.30 pm dan 3.30 pm sajokkk!

eh, kat dalam ni ade Restaurant tau.. korang leh buat besday party jugak kat sini... kelasssss kan party dalam taman burung... huhuhuh...



lastly, penat dah berjalan, hujan pon dah turun, we all gerak balik lah.. sebelum tu singgah Alamanda untuk makan pizza!!!

ko tengok gaya anak aku berpoyografer! siappp landing tu cari best shot! hahahah.. nasib la gambo gegor.. kekekeke.....




.
.

13 comments:

BabyIntan said...

Wah hadif dah terror amik gambor nie, ada gaya lagi tu :) One day nak poie lah tompat nie :D

hyazz said...

bess nye...anak ke emak nye yang excited lebih ni??? hehee

Nad @ MamaZakwan said...

best, best..!
tp tak suke kt burung2 ni
mau terjerit2 nnt, huhu!
kalu pi aquaria best la, hehe
sejuk pun sejuk =P

pasni hadif ajak mak pak gi zoo la
byk sket binatang ;)
ke, hadif dah gi dh?

MRS. K said...

Nad @ MamaZakwan ~ zoo dah pegi dah awal taon haitu... hehehe

@e_da said...

huhu lama dah tak g bird park ni... cantik dah tempat ni kan..

eB ezrin said...

byk soklan nk tanyer... ekekekekkeke
1. berbaloi x?
2. bsr x kwsnnyer?
3. mkn dlm tuh mahal x?
ngeeeeeeeeeeeee. larikkkkkkkkkkkkk

MRS. K said...

eB ezrin :

as i mentioned earlier, kawasan die sangat la besarrrrrrr....

makan dalam tu ofkos mahal.. so better bawak makanan sendiri la kan?

berbaloi??? untuk anak, apa salahnya kan? tapi cam mahal jugak lah tiket tu.. ngeeee

syariza09 said...

buat party kt taman brg???x mau la...nanti bau taik brung, x lalu pula nk mkn...hehehe

syariza09 said...

buat party kt taman brg???x mau la...nanti bau taik brung, x lalu pula nk mkn...hehehe

MRS. K said...

syariza09 : eh, takde lah.. seriyes tak bau taik langsung! lgpon, restoran tu kat atas, ada ekon pon.. hehe

maszmadi said...

last pi 2 taun dulu ms my lil aisha 7 bulan, konon2 nak tunjuk kat dia burung2 tu sumer.. last2 dia lbih byk tido dr tgok burung... haha

TeacherAzimah said...

sy suka aktiviti dgn anak2 mcm ni :-)

Shinnaz Ahmad Rasid said...

cantik baju!