Gedix Santai di Ladang Teh Boh Sungai Palas, Cameron Highlands

.
.
tak lengkaplah percutian ke Cameron Highlands kalau tak berkunjung ke ladang teh tertua nih. dulu masa datang CH tahun 2009 tak sempat nak singgah... jalan jammmmmm gila kot time tu.. potong mood betui! but dis time aku ajak jugak hubby pegi. tak boleh tidak! LOL

 menghijau........

tapi... tapi... hari Isnin kilang die tutup daa... cisss... melepassss.... tak dapat nak feeling ber'ombak rindu'. huhuhu... tapi takpe, dapat turun sampai kat pak guard tu pon jadilah...dapat pegang sendiri daun teh pon dah rasa syukur sangat...

 ..
tak sangka pulak aku jalan nak ke Ladang Teh Boh ni boleh tahan mencabar jugak ek! jauh masuk ke dalam... dengan kena lalu lereng bukitnya - jalan sempit dan curam.. selekoh pon tajam.. asal lalu selekoh kena bunyikan hon so that kenderaan belah sana alert kita nak lalu... mencabar betui! tapi nasib masa aku pi tu bukan musim cuti kan? so kete tak banyak. tak leh bayang klu time peak tuh.. fuhhh...


 dicelah² pokok teh tu ada anak sungai mengalir.... seriyes cantik!


 gambar ni aku edit pakai instagram... cantik gila.. boleh buat wallpaper...

.
wokeh.. malas nak buat caption.. layan je gambo syiok sendiri aku nih yek! gambo adalah banyak.. sila jangan muntah! :p

*tenkiu hubby coz realisasikan impian wife mu ini nak begambo kat pokok teh... muahhhhx ♥♥
.



p/s : balik dari CH, hadif gatai² kat bird die.. sah kena ketik tungo kat ladang nih!!! huhuhu....
.

14 comments:

Bionic women said...

cantik kan????? mrs.k, i nampak....mr.k bertambah-tambah sihat..hehehheheheh..
jgn mare

eima said...

dah bw hadif ke klinik belum ....klu bengkak la ...

hepi aku tgk family korg ni bahgia je ... sweet ...

K pesal ko cam makin bolat je ni ... tp comey

adyna said...

tempat honeymoon sy ms 2007 ;)

MRS. K said...

Bionic women
eima
~ kami cukup makan+pakai+bahagia = kembang lah die.. muahahaha

deelira@deeliraz said...

bestnya..rindu nak g cameron lagi..

cantik2 gambo.. yg ada air sungai tu mmg superb cantiknye

:: Mrs.Eady :: said...

ohhhhh lame nyer tak jejak CH nih!

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah shanteq la gambo2 nya...kita pi dulu tak snap2 pun kat sini, kene repeat balik ni...

Shinnaz Ahmad Rasid said...

bestkan pergi situuu! Ombak rindu sgttt!

Nad @ MamaZN said...

sume gmbr cantek2
bestnye pi ch huhu!
gmbo pakai instagram tu cam gmbo lukisan
serius cun!

munna said...

baru sekali ke CM.... itupun tak sempat ke ladang teh tu .. nanti nak kesana juga.... lawa2 semuanya pic

bunga_rose said...

weii aku tak pandai pakai instagram haahahah... lawo laaa gambo bila edit guna instagram...

aku pun tak penah sampai kat ladang teh, tgk dari jauh je... best la ko dah sampai

|| NaFiRaa || said...

bestnye~ gambar semua cantek2.. sejuk jek mata memandang~

mama_umar_maryam said...

siyes cantek gmbr yg pki instagram tuh, mcm kt oversea!

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

syoknya...luas mata memandang....teringin nak pergi sana