Redang Reef Resort - Review


Dah masuk pertengahan bulan September dah... cepatnya masaaaa berjalan..... dan mak baru hegeh nak sambung balik kisah terbengkalai masa bercuti di Redang Reef Resort bulan Mac lepas... ngeeeee~~~

jom layan review ikhlas dari hati mak. ahaks :p

kat belakang tu la Redang Reef Resort....

why Redang Reef Resort?? sebab dalam banyak² emel aku anta, resort ni yang reply dan yang ni je kosong time tu. dan yang penting masih dalam bajet. hahahaha... cuti sekolah kan? nak duduk laguna, macam..... ermmmm... beza dalam seribu jugak. takpe lah! ahahahah... mak sedar diri T____T

tapi... siyesss best stay kat sini... berbaloi laa dengan duit yang dikeluarkan... pendek kata, you get what you pay for la khen?? :p

Redang Reef Resort ni terletak di sudut tepi (hujung skali) kat Pasir Panjang (Long Beach) Pulau Redang. jauh sikit dari resort² lain...

kena lalu jambatan/titi ni nak ke resort... memang jauh skit kena jalan...


jom tengok harga pakej pulak~

aku amik pakej 3 hari 2 malam - bilik standard triple (school holiday). Total bayar dalam RM1181.90 untuk 2 dewasa, 1 kanak². hessa tak masuk pakej, tapi kena bayar jugak sikit.

3D2N PAKEJ SNORKELING

Accommodation with air-conditional and bathroom attached.
All meals (Breakfast, Lunch, Tea-Break and Dinner)
Snorkeling trip (Complimentary) - without equipment
2 Ways ferry transfer from Shah Bandar to/from Resort


ada 2 tingkat - very budget and basic kayu resort

kami dapat bilik bawah dan tepi skali, dan yang penting.......



dapat bilik dgn view laut.. biru je mata tiap kali kua bilik kan.. ngeee~


dan yang best dalam bilik ada 4 bijik katil... 1 queen size, 3 single bed..


pilih la katil mana yang korang nak tido....


simple je biliknya yuols.. basic chalet kan?

Bilik kayu je, so bila orang sebelah sembang pun korang boleh dengar. hahaha~ so far, bilik ok, cuma rasa melekit n berpasir skit. takde almari tapi ada la tempat gantung² kat belakang pintu. ngeeee~  


bilik ayaq~


Private beach with nice view.....


depan chalet ada banyak pondok² bawah pokok... so tak panas... sangat la beshhh... 


rindu Redang ohhhh!


kedai sebenier... makanan ringan pon ada jual tapi mahal skit la.. biasa la tu :p


kafe dia banyak port... so boleh pilih kat mana nak makan~


dan slalunya kami makan kat sini.. open air, atas laut.. baru feel yuolss~


nak makan area sini kena bukak kasut yer~


dive centre~


tempat menunggu sebelum pegi snorkeling~


kawasan sekitar chalet~


panas litlit dah terjun laut~


private beach depan chalet ni jenis berbatu sikit n tak dalam... 


memang sesuai untuk budak² mandi sebab dikelilingi batu... bukan laut lepas.. so memang tak risau kalau dorang mandi..


santai nampaknya 2 badik ni~


kita tengok dari jauh je la bang laguna tu.. ahaks~


so far, semua ok kot! tapi tang makan tu tak puas hati skit... makanan kat sini more to chinese food... so, memang kureng la kan kat tekak melayu aku ni...

pastu food utk bbq dia dah siap² bakor... mungkin dia nak mudahkan semua orang.. datang amik makan jer... tapi bila time makan dah tak panas dah.. sebab aku baca review ada resort yang kita kena bakar sendiri bbq tu... baru la feel bbq tu bila ada asap²! hahaha...



Kesimpulan : Pasti akan datang lagi ke Redang... sebab Redang best! Redang sangat cantik!! but next time nak try resort lain la pulak.... Laguna keww? ahaks. berangan. bye.


1 comment:

mama tisya said...

cantik redang..tk pernh smp lg